Hva er tantrisk massasje?

Tantrisk Massasje er en liten del av de brede formen for tantrisk kunst. Noen av de andre formene inkluderer tantrisk yoga, tantrisk meditasjon, Tantrisk pusting, og selvfølgelig, tantrisk sex.
Det er vanskelig å definere tantrisk massasje. Den viktigste grunnen til det er at det ikke finnes noen reelle standarder, noe som gjør at hver terapeut gjør massasjen på sin måte. Dermed vil du aldri helt vite hva du får når du hører ordet tantrisk massasje. Dessverre er det også ofte slik at ordet «tantrisk massasje» brukes som beskrivelse for enhver sensuell og seksuell massasje. Det blir ikke riktig.

En av de viktigste formålene med Tantra (og tantrisk massasje) er å vekke Kundalini. Kundalini er en svært kraftig, intens og healende form for energi som (for de fleste) blir liggende sovende nederst i ryggraden (sacrum). Det å vekke denne kraftige energien virkelig til live kan ta flere år med trofast praktisering av ulike disipliner innenfor tantrisk kunst.
Når den er vekket til live, vil Kundalini stige fra sitt hvilested under sacrum og flytte seg oppover ryggraden. Den vil være energigivende og helbredende, og til slutt re-sirkulere gjennom hele kroppen. Kundalini er kjent for å skape en enorm mengde energi hos en person, og har en utrolig evne til å helbrede nesten alle lidelser, det være seg fysiske, følelsesmessige eller åndelige.

Grunnen til at tantriske kunstformer stadig er populære i vår kultur er også naturlig nok på grunn av de mer behagelige sidene den påvirker oss. Når Kundalini er vekket, eller trekkes ut, vekker det også den seksuelle energien i kroppen. Kundalini er forskjellig og atskilt fra den seksuelle energien, men de to er tett sammenvevd. Så når Kundalini er vekket og trukket ut av dvalemodus, vil også det samme være tilfelle for den seksuelle energien i kroppen. Naturligvis er dette svært behagelig, men det er viktig å huske at dette bare er en bivirkning, sekundært til den helbredende kraften i Kundalini.